ICGB и Авакакс представиха чернова на график за завършване на всички дейности

...
ICGB и Авакакс представиха чернова на график за завършване на всички дейности
Коментари Харесай

Очакваме по интерконектора да потече газ на 1 октомври: Енергийният министър

ICGB и " Авакакс "  представиха чернова на график за довеждане докрай на всички действия по въвеждане е употреба на интерконектора.  Това разгласи министърът на енергетиката Росен Христов след срещата си с представители на строителната компания, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция - " Авакс " и възложителя на градежа – компанията ICGB.

По думите му до края на деня всички мнения, уточнения и забележки по графика ще бъдат нанесени правилно и графикът ще бъде импортиран публично в МЕ и Министерство на регионалното развитие.

" Този график ще служи оттук насетне за насочна точка, по която ежеседмично ще се следи работата по осъществяването. И освен това - наши специалисти ще подкрепят с всичко належащо, с цел да може този план да бъде приключен до 1 октомври ”, уточни той.

  " Най-малкото забавяне и отклоняване от този график би довело до това, планът да бъде занимателен след 1 октомври. Това би нанесло огромни финансови вреди за страната. Но все още имаме убеденост, че планът ще е подготвен и газ ще потече на 1 октомври. Дори да сме подготвени по-рано, няма по какъв начин синьото гориво да потече по-рано от 1 октомври поради договорености, направени от предходното държавно управление ”, съобщи Христов.

Според министъра най-важно е да се довърши по този начин наречената скада – системата за електронно ръководство на газопровода. " Тя сега е в тестови режим и е контрактувано експертна компания да пристигна да направи цялостен надзор върху системата до 14 септември ”.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР